Marieke

Wie is het gezicht achter Kokenzo?

Ik ben Marieke Herrebrugh en van huis uit ben ik groot gebracht met het ondernemen en het runnen van een eigen horecabedrijf, dit was ook de grootste link om na de middelbare school de koksopleiding te gaan doen die ik heb afgerond.

Ik heb in gerenommeerde bedrijven in Amsterdam mogen koken en heb daarna nog een aantal jaren als leidinggevende in het horecabedrijf van mijn ouders gewerkt maar het ondernemersbloed borrelde. En omdat ik passie voor kunst en zoet heb ben ik chocolatier geworden, vooral omdat ik van chocola kunstwerken kon maken sprak me dit beroep heel erg aan. Na de vervolgopleiding tot chocolatier ben ik in Monnickendam een eigen chocolaterie begonnen met mijn echtgenoot Marcel Hilders die tevens de koksopleiding had afgerond. Het echte koken verdween niet uit ons leven want ook daar kregen we diverse aanvragen voor het verzorgen van diners voor groepen en feesten wat we altijd met veel plezier uitvoerden, wellicht is  Kokenzo daar al ontstaan.

Passie en keuze maken

Ik had echter nog een grote passie “de paarden” als kind wilde ik al heel graag met paarden werken, en na 15 jaar chocolaterie en inmiddels 2 dochters die groter werden heb ik besloten om ook deze droom te verwezenlijken. 

In 2009 heb ik de opleiding instructeur rechtrichten gedaan en hebben we de winkel verkocht.
We zijn met onze kinderen naar Drenthe verhuisd om trainingscentrum Balans en Paard een fysieke plek te geven. Dit was best een enorme stap maar we hebben nooit 1 seconde spijt gehad. Onze kinderen hebben een prachtige jeugd gehad, ik heb vele ruiters en hun paarden kunnen helpen en Marcel heeft zijn ervaring als chefkok in diverse bedrijven ruimschoots uitgebreid.
Maar omdat we onze rijke ervaring in het ondernemen in de horeca niet aan de wilgen wilden hangen, hebben we toen naast Balans en Paard cateringbedrijf Kokenzo opgericht. Heel lang stond Kokenzo op de derde plaats maar het succes was groter dan verwacht, en hedendaags is Kokenzo zo groot geworden dat 80 % van onze werkzaamheden met koken in dienst is van Kokenzo.